18 Temmuz 2017 Salı

Ambalajın İşlevleri

Ambalajdan beklenen beş işlev vardır . Bunlar taşıma , koruma , tanıtma , ambalajlama kolaylığı ve çevreyi korumadır .

Taşıma : Ambalajın esas işlevi , ambalajlanan ürünün birarada tutularak taşınmasıdır . Buna depolama istifleme de dahildir .

Koruma : Ambalajlanmış ürünler , kullanıcının eline geçene kadar , bir kaç kez yükleme , boşaltma ve taşıma işlemlerinden geçerler . Bu işlemler sırasında ambalajın karşılacabileceği tehlikelere nem , şok , titreşim , oksidasyon , aşırı sıcaklık değişimlerine karşı koruması gerekir.

Tanıtma : Ambalajlanan ürünün cinsi , nerede üretildiği , miktarı , çabuk bozulabilir veya tehlikeli olup olmadığı , ambalajı sayesinde tüketiciye tanıtılmış olur .

Ambalajlama Kolaylığı : Ambalaj ürüne kullanım kolaylığı sağlamalı ve amaca uygun olmalıdır . Örneğin ürünler ambalaj sayesinde daha kolay yüklenir , boşaltılır ve taşınırlar . Bu yolla işçilik maliyetinden tasarruf sağlanmış olur . Ayrıca ambalajlı ürünlerin pazarlanması çok daha kolaydır .

Çevreyi Koruma : Ambalaj kendisinin ve ambalajlanan ürünün dağıtım zinciri boyunca çevreyi kirletmeden tüketiciye ulaşmasını sağlamalıdır .

www.durumatsan.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkiye Oluklu Mukavva Sanayisi

Türkiye Oluklu Mukavva Sanayisi ' nin en hızlı gelişme dönemi 1975 - 1995 yıllarıdır . Büyük kuruluşlar , 1981 yılından başlayarak ileri...